Mat och sån't

torsdag, april 11, 2019

Efter att ...

.. ha lyft min kroppsvikt 10x3 gånger på gymmet, kommit hem och duschat och slappar lite, lyssnar jag på utmärkta Meny i P1.

Det pratas ost. Lokala varianter. Från Jämtland, t.ex.
 - Sedan har vi ju andra lokala sorter, till exempel kaffeost i Norrland.

Häpp! Vad är det som är så komplicerat?

Kaffeost är en specialitet som knappt förekommer annat än i Tornedalen. I vilket fall inte i Gävle. Och grodan levererades inte av programledare Tengby, utan någon "expert" på området.

Nu ska jag gå på Systemet.  Tänkte köpa något gott vin för helgen. Lokalt afrikanskt, kanske.

*****

2 kommentarer:

  1. Men grrrrr vad trött man blir! Tänk att det ska vara så svårt att fatta vad Norrland ÄR. (Och vår kaffeost kommer alltid från - mer exakt - Kangosfors).

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.