Mat och sån't

söndag, juni 09, 2019

DNA

Alla gånger jag varit i Grekland (och det är många, kanske tjugo) har det slagit mig hur jag så fort jag kommit på plats, känt mig hemma. Tillvaron har snabbt blivit hemtam utan att fördenskull bli tråkig. 

Jag har alltid mått bra här. Det gäller även maten. Jag har trivts med den och jag har aldrig  blivit magsjuk. 
Och tänk - jag har så gott som alltid druckit kranvattnet. Inga problem.

Kanske finns det en liten grek gömd någonstans i mina gener, bredvid den där åttondelsvallonen, som jag ännu inte sett någon märkbar egenskap av.

Frankrike är nog det andra land, som jag besökt mest. Främst vintertid då alperna lockat. Men också Provence, rivieran och Paris har förärats av mig. Sammanlagt har jag nog haft samma mängd vistelser i landet som i Grekland. Om inte fler!
Och jag lovar; inte en endaste gång har jag sluppit magsjuka.

Så några franska gener har jag förmodligen inte förärats.


καλή όρεξη

*****

2 kommentarer:

  1. Bon appétit.
    Rapport från din gamla hemstad: 6,5 grader (plusgrader i a f) och regn.

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.