Mat och sån't

onsdag, augusti 28, 2019

Ny dag - ny dal


Idag blev vi lite lata, eller bekväma kanske man skulle kalla det. Funderingar på toppbestigning förekom ett tag under frukosten.

Men det blev den närmaste dalen som blev målet. Gohpasvággi. En högfjällsdal. Det blev alltså strängt uppåt. Mot 800-metersnivån. Men det var värt varenda steg.

Sol och värme. Vackra omgivningar. Vad kan man mer begära.

Dagen avslutas med god mat på restaurang Lapporten, som gör skäl för sitt namn. Utsikten från den grillade laxen och champagnesorbeten är hänförande.


*****

2 kommentarer:

  1. Så otroligt vackert! Och vilken tur ni har med vädret. Om man bara har några få dagar att ”spela på” kan man ju råka ut för grådis och småregn, vilket jag gjorde vid mitt senaste besök i Abisko.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Thalassa

      Ibland så vackert att man inte kan ta in det.

      Radera

Välkommen att kommentera.