Mat och sån't

tisdag, december 31, 2019

Stjärnorna gnistra och glimma ...

.. i väntan på gästerna. För nu blev det så, att de som vi skulle tillbringa nyårsaftonen hos, istället kommer till oss.

De vågade sig ut på vägarna och hem till stan redan igår och hoppade på vårt erbjudande om att komma hem till oss istället.

Så nu är förberedelserna igång, eller i det närmaste färdiga.

Vi står för tilltugg till champagnen, och förrätt. Vår stockholmsgäst fixar dessert. Och de snart anländande gästerna fixar huvudrätten.

Det blir löjrom, kräftor, serrano(fast egentligen svensk)-späckade dadlar, parmesansnittar med mera. Desserten blir en spännande variant på avocadoglass, som jag inte provat förr. Jag har bara erfarenhet av min egen. Huvudrätten svävar vi i okunnighet om tills vidare.

Förmodligen avslutar vi kvällen nere i Södra hamnen tillsammans med tusentals lulebor och tillresta (det är rätt mycket utländska turister i stan, har jag märkt), lyssnar på nyårstal och gapar över det praktfulla fyrverkeri, som är tradition här i stan. Vi har ännu inte hoppat på lasershowvarianten, tyvärr.

Gott Nytt År till dig och de dina!

**********

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.