Mat och sån't

fredag, december 13, 2019

Uppdatering

Nu ligger de där, alla 232 kakor och väntar på att förburkas. Eller förbrukas.

Ja, egentligen 234, eftersom vi tjuvsmakade två till kaffet.

Eller - det skulle ha blivit 235. Men jag tog en ogräddad.

Var ju tvungen att kolla att smaken satt rätt.


*****

10 kommentarer:

  1. Recept på dessa vore kul men går det att halvera?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Följ länken i förra inlägget, eller titta i högerspalten under "Mat och sånt".

      Radera
  2. Anonym20:26

    Man måste ju kolla degen först! Det gjorde jag när jag för första gången gjort en pepparkaksdeg. En vanlig som man kavlar. Jag nöp en bit deg och smakade och då upptäckte jag arr jag glömt sockret! Och det går inte att tillsätta efteråt, så det var bara att kassera degen. Och där stöp min plan att baka ut den nästa dag, eftersom jag måste köpa mer smör och degen ska ligga åtminstone en dag. ellem

    SvaraRadera
  3. @ellem

    Aj, aj - man får inte slarva.

    SvaraRadera
  4. Har nu bakat men jag fick bara drygt 100 🙊🙊🙊🙊men klart godkända

    SvaraRadera
  5. @Babsan

    Jag gjorde en och en halv sats denna gång. Och du gjorde alldeles för stora kakor. ;-)

    SvaraRadera
  6. Misstänkte det men de blev goda ,spröda säkert väldigt goda med Kvibellesmädelost👍

    SvaraRadera
  7. @Babsan

    Och glögg!
    😉

    SvaraRadera
  8. Anonym10:52

    Har nu bakat en andra omgång tog bort citron la till lite malen nejlika och lite mindre ingefära. Gjorde även mindre bollar blev nästan 200 och tänk det blev väldigt goda kakor och bästa av allt man slapp kavla
    Babsan från jobbdatorn

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Babsan

      Då blev det Berschikapepparkakor. 😉

      Radera

Välkommen att kommentera.