Så inleder vi påsken. Ja, förutom lite utepyssel och lätt städning, så krävs ju mat.
|
Påskharen väntar på maten. |
Torsdag - det är klart att det blir ärtsoppa. Inte hemgjord. Men vi har ett favoritmärke
av ekologisk typ, som vi "pimpar" med extra smörgåsskinka klippt i strimlor. (Ibland används torkad dito.) Mejram bör också finnas, men det fick bli timjan istället.
Givetvis serveras varm punch. Det är ju lite fest. Carlshamns svenska flaggpunch, tillverkad av franska Pernod Ricard Sweden AB, av arrak från Batavia, på en fabrik i Finland.
Så var'e'me'de.
Gott och mysigt.
*****
Då blir jag nyfiken vilken ärtsoppa det är? Har inte hittat någon lika god ärtsoppa som den som Konsum Värmlands Charkfabrik gjorde. De stängde ner för några år sedan och på samma gång försvann många bra artiklar. ”Fabriken” låg här i staden och bredvid fanns deras bageri. Deras kavring... ååå så god. Eller de s k smörgåsbordens!
SvaraRaderaEn del av charkvarorna görs av ett annat lokalt charkuteri men inte ärtsoppan. Den är hädangången....
Så vilken köper du så jag kan få testa?
Fel igen. Inte smörgåsbord. Smörgåsbitar ska det vara! Så hette ett bröd de sålde.
Radera@ Turtlan
RaderaMen det är Coops vi brukar köpa. Men som sagt, vi piffar till den.
Men Coop och Konsum Värmland är två skilda saker. Konsum Värmland hade en eget ägd charkfabrik som var fristående från coop Sverige. Ägd lokalt här av konsumföreningen. Men ekonomi gick inte ihop så den fick läggas ned. En smärre kris för alla hackkôrvsälskande värmlänningar. Men de kunde pusta ut närandet lokala Hemgården fick ta över det hemliga (?) receptet.
RaderaJag är ingen vän av hackkôrv men många är. Har norrbottningen hört talas om den?
Då ska jag testa den ekologiska! Tack för tipset!
@ Turtlan
SvaraRaderaMen jag har skrivit fel!!!
Det var inte den ekologiska den här gången.