Idag började vi med löjrom på granskottsbröd. Äkta champagne därtill. Moët & Chandon.
Själva middagen började någon timme senare med gravad renfilé på grönsalladbädd. Aceto balsamico di Modena.
Vinet, en höjdare: Chateau Bouscassé. Ett favoritvin.
Sedan följde huvudrätten. Röding. Serverad med västerbottenmandelpotatis och en syrlig sås.
Och till den serverades George Breuer Sauvage Riesling. Från en vingård vi besökte hösten 2018.
Desserten blev åkerbärsglass. Ett glas likör på samma bär. Hemgjort.
Nu är vi rätt mätta.
*****
Då får jag bli först här inne med att önska en God Fortsättning på detta splitternya år! Det måste ju bli bättre än förra.
SvaraRaderaVi firade också vår första nyårsafton någonsin på tu man hand. Åt gott och drack goda viner, men lite tomt kändes det allt. Ändå har man ju nästan vant sig vid att bara ha telefon-, chat- och videokontakt med de sina.
Men nu ser vi ju ljuset i tunneln - vaccin, tack!
@ Thalassa
RaderaLåt oss hoppas på en återgång till något mera normalt. Lite förändrad normalitet kanske. Har vi månne lärt oss något också.
Gott Bättre År!
Likadant här, men det är inte så stor skillnad i jämförelse med tidigare år. Vi firar nästan alltid här hemma, själva. God Fortsättning Bert och tack för alla trevliga matcher när vi quizzat, särskilt dom jag vann ,-)
SvaraRadera@ Elisabet
Radera"Dom du vann"???
Gott Nytt År!
SvaraRaderaNyårsmiddagen lät rasande god. Vi firade också i liten skara (mannen, äldsta dottern och jag). Lite märkligt men helt ok.
@ Kersko
RaderaJo'du. Här finsmakas det. 😉😇
Här var vi också vi två. Har inte heller hänt förut men kändes fint.
SvaraRaderaUndantaget var att vi gick ut vid tolvslaget och skålade med några grannar på innergården.
@ Turtlan
RaderaVi gick också ut på gården vid tolvslaget för att höra pm några grannar var i farten. Men det var lugnt, förutom en del fyrverkerier på avstånd.