Mat och sån't

fredag, januari 29, 2021

Proviantering ...

.. hos bästa leverantören när det gäller ren och älg. 

Nu fyller vi frysen, med renskav, renfilé, suovas, reninnanlår, älgfärs, älgentrecôte med mera. Närproducerat, ekologiskt och låååångt, lååångt ifrån brasilianskt så kallat naturkött.



*****

12 kommentarer:

  1. Mmmm, så gott! Vi har beställt per post några gånger och handlar ju alltid i Kiruna i normala tider. Ingen ren i frysen nu tyvärr.
    I förrgår hämtade jag i alla fall ut en renhud beställd från Thornéus! Min västkustska svärdotter önskar sig en ”inomhusdito” i födelsedagspresent.
    Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Thalassa

      Det är ett privilegium att ha tillgång till vilt/halvvilt. Man vill ju ha kvalitet när man en gång äter kött. Det blir mest fisk här.

      Radera
    2. @ Cecilia N

      Just precis!

      Radera
  2. Gott gott! Här i södern är utbudet på renkött klent vad jag gissar. Fryst renskav i matbutiken på sin höjd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Turtlan

      Jag säger bara - det finns renskav och RENSKAV.

      Radera
    2. Exakt det jag menade också! Gissade att den frysta här på affären är som att jämföra färska goda jordgubbar med frysta i storpack. Ungefär.

      Radera
  3. @ Turtlan

    Bra liknelse!

    SvaraRadera
  4. Exets kusin är renägare och säljer renkött. Brukar leverera till Sthlms-området och ibland till Gbg. Kör ner med frysbil och säljer då halv eller hel ren. Har nyss varit till Sthlm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Elisabet

      Du har väl skickat någon dotter eller måg att hamstra?

      Radera
  5. Jag har köpstopp på frysvaror, försöker äta upp det jag har och tänker frosta av nu när det är rejält med minusgrader utomhus. Men efter det så blir det förhoppningsvis inköp av fjällröding från Rönnbäcks när de kommer till stan nästa gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ V

      Jepp - där är vi också storkunder.

      Radera

Välkommen att kommentera.