Mat och sån't

fredag, juni 11, 2021

Recept Pandemitårta

Är man nu sugen på gräddtårta
till elvakaffet, men vet att en hel tårta inte kommer att gå åt i pandemitider när besöken mer eller mindre uteblir, så gör man såhär:

Fixa en tårta så långt möjligt utan grädde. Den här blev med en fyllning av limebanan, kardemumma i lager 1. Nästa lager bestod av åkerbärssylt.

Servera bitar, som täcks med valfri mängd vispgrädde.

På så sätt räcker tårtan i flera dagar, förutsatt tillgång till kylskåp.

Skär dig en bit när andan faller på, och vispa lite grädde därtill.

Smart, va?


*****

5 kommentarer:

  1. Synnerligen praktiskt!

    SvaraRadera
  2. Synnerligen praktiskt!

    SvaraRadera
  3. @ Elisabet

    Fyrfaldigt tack. 😉

    SvaraRadera
  4. Smart. Inte tänkt på det att man kan ju göra en halv tårta eller så och spara på tårtbotten ett tag.

    Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Turtlan

      Jepp. Halva vår tårta ligger nu i frysen.

      Radera

Välkommen att kommentera.