Mat och sån't

söndag, juni 05, 2022

Närodlat


Så var det dags 
att ta vara på granskottskörden. Som varje år den här tiden. Jag tycker nog att de är lite finare än vanligt i år.

 - Vad jag använder dem till?
Vanligtvis marinerar jag dem i lime och honung och serverar som dekoration/tillbehör till både fisk och vilt. Det blir oftast mycket uppskattat.

Observera! Ingår inte i allemansrätten. Får endast plockas på egna träd.

*****

4 kommentarer:

  1. Sticks dom inte i munnen? (Obs min kortaste kommentar ever:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Monet

      Nej - de är mjuka och fina. Bara de skördas i rätt tid.

      Kanske bidrar det faktum att de blir frysta också.

      Radera
  2. Ja, här finns inga granar på vår tomt, så det slipper jag ,-).
    Kan det verkligen vara gott? (Ja, det kan det förstås).

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ Elisabet

      Gott och dessutom nyttigt. C-vitaminrikt.

      Radera

Välkommen att kommentera.