Att sommaren gick fort, är ett lite sorgligt faktum. Men jag får det bekräftat av våra grannar, som frågar om de får slå sig ner på fiket, där vi sitter och tar en kaffe. De tycker alltså samma sak, och att hösten kom snabbt. För det känns kallt.
- Man borde ha tagit vantar idag, sa jag.
- Precis, sa M-B.
Nosslo ejröB irotidnoK är bra. |
Vi går hem med de marknadsfynd vi gjorde innan vi gick till fiket, grönsaker och bär. Oj så fin broccoli vi fick tag i. Broccoli, morötter och tomater från Staffansgården.
- Ska jag ta bort blasten, frågade odlerskan.
- Jo, den kan man kanske inte äta.
- Morotspesto kan man göra pesto av.
Det var ju en tanke förstås, men jag lät blasten gå bort. Pesto är ingen stor produkt i vårt hushåll.
Varorna hemma. Men vi vänder ut igen, för att gå en lite längre runda. Som vanligt blir det längs stränderna runt innerstan. Och nu har vi tagit på oss gaiters och halsduk. Det blev ca 7000 steg, och det fick duga.
Gulsporren står i säsongens andra blomning |
Septemberhimmel |
*****
Vilken vacker bild av septemberhimmel. Ser så lugnt ut på vattnet fast det var så blåsigt idag.
SvaraRadera@Gunnel
RaderaTack, Gunnel! Men där vid tretiden var det rätt lugnt.
Och själv tar jag aldrig bort broccoliblasten, den får koka med. Eller steka.
SvaraRadera@Elisabet
RaderaTack för att du gjorde mig uppmärksam på att jag glömt ange morötterna. Där satt blasten.
När det gäller broccoli äter vi allt. Broccolistammar samlar vi i frysen. Sedan skivar vi och steker, eller kokar. Att göra soppa på dem, mixade, är också gott.