Nåväl - där avhandlades lunchvanor och -rätter. Någon av dem vidarebefordrade helt omedvetet även till mig ett tips. Det gällde köttfärssås.
- Vi blandar kaffe i såsen. Det blir så jäkla gott. Särskilt i lasagne.
- Jaså. Är det alltså kaffepulver, bryggmalet, då?
- Japp.
Men då höjde en av de andra sin röst och berättade att hon minsann hällde färdigbryggt kaffe i köttfärssåsen.
- Två koppar, sa hon.
- Aha. I vätskeform, alltså.
- Ja, istället för vatten, om det nu behövs. Men i övrigt alla traditionella ingredienser, sa hon.
Så där fick man en idé som måste provas. Du kanske redan har gjort det?
*****
Måste genast höra mig för😄espresso bryggt ska det vara, gärna en dubbel fast inte dubbel vätska. Andra tar espresso och sötar lite och häller på vaniljglass. Inte testat.
SvaraRaderaAlltså jag tycker det där låter helt gräsligt? Men så är vi inga fika eller kaffepersoner heller. Däremot ingår för min del alltid rödvin och i övrigt håller jag mig till den italienska ursprungsvarianten - bolognese. Med vitlök t ex. Hur går det ihop med kaffe? Brrr….
SvaraRadera@Monet
RaderaJag är också lite tveksam. Men också väldigt modig. 😉
Huvvaligen, "förstöra" både kaffe och köttfärssås, inget för mig. Jag blandar grovrivna morötter, lök, vitlök, krossade tomater o kalvfond, oregano o massor av persilja i min "Bolognese". /Majalena
SvaraRadera@Majalena
RaderaJag är modigare än du. Man vet aldrig förrän man har provat. 😊
En bekant till mig tycker att man alltid ska ha ner knappnålshuvudmycket kanel i alla såser; ger en bättre botten enligt honom. Har inte provat själv (kan knappt påminna mig att jag gjort några såser någon gång... :-) )
SvaraRadera@Rexxie
RaderaAha - fler tips att prova. Tack för det.
Ännu ett tips, krossa kaffebönor och ha som fyllning till kanelbullar, tror jag hellre tar kaffet vid sidan om och njuter av en härlig kanelbulle till men ska vara underbart enligt testare☕
SvaraRadera