Mat och sån't

tisdag, december 20, 2022

Julen rycker ...

.. närmare och närmare. Här är fördegen till Berts godaste bröd på gång. Den ska jäsa till imorgon då huvuddegen kompletterar. De torkade aprikoserna som ska vara med också, ligger nu i blöt, för att bli möra och goda. Osvavlade, ekologiska förstås.

Och rödlöksmarmeladen är igång på spisen. Den blir så god. Bra till skinka, eller köttbullarna - de som blir till under morgondagen. Gjorda på renfärs.

Fördeg
Aprikoser      
Rödlöksmarmelad på G

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 *****

7 kommentarer:

  1. Och jag har just tittat på Mannerströms Janssons-recept och ska testa att göra den i morgon. Hoppas hitta Grebbestads ansjovis, det var ju ont om dessa förra julen; såldes t.om på Tradera till höga priser.

    SvaraRadera
  2. @ Elisabet

    Det verkar dock inte vara ansjovisbrist i år.

    SvaraRadera
  3. Det låter bra det.

    SvaraRadera
  4. ELIZA13:45

    Var tvungen googla marmeladen..Lät gott,den ska jag prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ELIZA

      Gammal tradition hos oss.

      Radera
  5. Mari19:01

    Rödlöksmarmelad vill jag prova att göra. Tack för tips. (Jag älskar picklad rödlök.)

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Mari

      Mycket användbart till både skinka och köttbullar. Lycka till!

      Radera

Välkommen att kommentera.