Mat och sån't

måndag, mars 25, 2024

Taking it isi


Överraskade ser vi flaggan redan när
vi kommer ner till hamnen. Det betyder att det är öppet ute på Gråsjälören. En måndag? Det brukar ju bara vara på helgen.

Våra planer ändras raskt och vi beslutar att ta vägen dit ut. Ön ligger ca 3 kilometer utanför centrum. Vädret är fantastiskt. Vintern har repat sig. Minus 10 grader, ungefär.

Mannen som tar vår beställning känner igen Benke.
 - Nämen hej. Hur är läget?
Det visar sig vara en gammal gymnasiebekant till honom, från gymnasietiden i Haparanda.
 
Det blir 'lunch'. En varmkorv med bröd. Till efterrätt blir det våffla och kaffe. Ja - det är ju Våffeldagen, slår det mig. Vi sitter i solen och njuter.

Vårvinter.





*****

4 kommentarer:

  1. Kristina17:36

    Så bra ni har det där ute på Gråskälören! Och vintervädret tillbaka och allting! Härligt att leva då ...

    SvaraRadera
  2. @Kristina

    Hoppas vi får behålla lite av det här vädret till påsk. Det ser tyvärr inte ut så för närvarande.

    SvaraRadera
  3. Kan sakna vårvintern

    SvaraRadera
  4. @Babsan

    Det skulle jag också göra.

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.