Mat och sån't

onsdag, maj 15, 2024

Explosion 2

Det här att fixa något som man behöver och med hjälp av en 'bruksanvisning', som ju sällan stämmer överens med verkligheten, är något som jag ofta nära exploderar av.

Nu gällde det ett krånglande lås i vår ytterdörr. Det har ibland förorsakat mindre panik, när man har haft något att passa. En flygtaxi som står och väntar nere på gatan, eller en bokad tid hos frisören. Och så går det inte att låsa. Nyckeln sitter fast. Men får bryta och greja och jucka hit och dit en bra stund - men så plötsligt så fungerar det. 

Och i guld, dessutom!
Men det blir ohållbart i längden, så vi beställde ny låskolv.

Att det skulle vara några problem att installera den - näe, det är lätt. Så fick vi höra. Men tro inte att det stämde. Bruksanvisning, som sagt. Närmaste granne Anders, som själv hade gjort samma ingrepp på sin dörr för två år sedan, anlitades. 
 - Inga problem, sa han.
Men vi gick bet. I alla fall till en början. Ännu en granne råkade komma förbi och stötta oss, men han är elektriker och hade bara hejarop att tillföra. Liksom Liisa, som också kom och tittade.  

Slutligen, när allt externt stöd hade upphört, så lyckades vi. Jag tror det tog två och en halv timme. Och hela tiden med explosionsrisk.

Men nu funkar låset fantastiskt bra. Grattis till oss.

*****

2 kommentarer:

  1. Båthuspernilla09:13

    Vän av ordning vill vänligt inflika att den guldfärgade delen på bilden är låscylindern. Låskolven är den som åker in och ut när man låser upp eller låser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Båthuspernilla

      Hade jag vetet det hade jag krävt att du skulle komma hit och göra jobbet.


      😉

      Radera

Välkommen att kommentera.