Mat och sån't

onsdag, september 25, 2024

Röran ...

.. i mellanöstern tar aldrig slut. Läser ett viktigt inpass i DN idag, skrivet av Emma Bouvin. Hon sätter fingret på en viktig punkt; det är inte Libanon Israel krigar mot. Det är Hizbollah! [Och därmed Iran. (Min anmärkning.)]

Mitt förtroende för de där religiöst förgiftade länderna i området är i stort sett obefintligt. Hur kan en förment demokrati, som Libanon, tolerera att Hizbolla verkar i landet? Var finns Libanons armé? De kanske inte alls vill kriga mot Israel. Men de borde kunna decimera den där obehagliga Iranmilisen.

Tänk, när jag var ny i resebranschen sålde vi charterresor till Beirut. Kallades Mellanösterns Paris. 

Nu tycker jag att FN ska ta i med alla hårdhandskar de kan. Iran ska vi bojkotta på alla tänkbara sätt. Inga lussekatter till jul, om man inte kan garantera att saffranet kommer från något annat land. Olje- och gasexporten är också betydande. Den kan vi försöka förhindra. 

Sedan är det bara att ta itu med Hamas i Palestina. En parallell till situationen i Libanon. 

Det låter förstås enkelt. Men det är förstås mycket komplicerat. Men någonstans måste man börja. 
 
Fanatiskt religiösa rörelser bör aldrig få ta plats i statsledningar. 

*****

12 kommentarer:

  1. Religionen hör hemma i kyrkor och andra gudomliga byggnader och den bör stanna där för dem/de? som behöver den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Gunnel
      Exakt så anser jag också hur det borde vara. Religion ska inte pådyvlas andra.

      Radera
  2. Lyssnade till Mellanösternpodden igår ..., vilken soppa det är där borta!! Och ja, fanatisk religionsfrihet är ett elände rakt av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Elisabet
      Att basera sitt liv på gamla fantasier, kan inte vara bra.

      Radera
  3. Monica16:41

    Nej här har vi nyare gudar, som gröne Jesus alias Peter som fått sin pengautbildning på Luleå universitet och älskar att beskåda sitt eget verk och väntar på tillbedjan. Så ungefär lät det i sommarprogrammet.

    arbetet.se/2024/09/10/northvolts-vd-var-toppchef-pa-tesla-i-fem--ar-skvatt-galen-som-Elon-Musk/

    Var tydligen utbränd eller nära efter sejouren där så säkert inte lämplig men vad gör man inte för att följa Mammon. Mycket kan få mer. Bara människan tillbeder den "rätte".

    Dödsfallen går naturligtvis att få svar på, finns tusentals analyser vet vi som har kompetens och här enklare än mycket när det finns dokumenterat alla farliga ämnen som tillåts, somliga totalt förbjudna i världen men vad gör man inte för pengar, menar Mammon, så dispens kan ju företag få här. Är aktuellt i annan stad med total okunskap om det ämnet eller bor förstås de som inför det någon helt annanstans medan anställda och befolkning i alla åldrar drabbas. Men inte så noga, bara Mammon får sitt.

    SvaraRadera
  4. Monica16:48

    Och till Elisabet, vad är fanatisk religionsfrihet? Samma som fanatisk bloggfrihet? Eller sossarnas fanatiska lotterifrihet? Mycket fanatiskt som kanske kan förbjudas men då blir vi en diktatur.

    SvaraRadera
  5. Monica17:13

    PS, sosselotteriet är helt fruktansvärt och rent skrämmande hur de inom partiet kunnat bete sig så lågt och girigt och skadat tusentals svenskar, sjuka och dementa har fått gå från sina hem. Hur något sånt kunnat både starta och fortgå är mycket obehagligt. Så där stänger vi fanatiskt sosselotterifrihet förstås.

    SvaraRadera
  6. @Monica

    Dina kommentarer hör inte till ovanstående inlägg.

    SvaraRadera
  7. Monica23:24

    Nej inte direkt till ditt inlägg men till kommentarerna och dina svar där. Tycker det är viktigt att fylla ut lite i tankarna😉

    SvaraRadera
  8. Anonym08:21

    Kloka ord Bert tycker Babsan,som fortfarande inte kan logga in

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Babsan

      Vad har du för 'konto', som du brukat logga in med?

      Inställningarna i kommentarsfunktionen hör i bloggen är oförändrade.

      Radera
  9. Anonym13:50

    Google har loggat ut och in men icke……Babsan

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.