Mat och sån't

fredag, november 29, 2024

Fullt upp

Idag blev det plötsligt mycket att stå i. En session på gymet kändes bra. Mycket folk. Några jag kände. 

Därefter blev det lunch, som följdes av en rask tvåkilometerspromenad till Sapmi Jokkmokks ambulerande renköttsaffär. Det blev renfilé. Gravad sådan. Reninnanlår, renskav, älgfärs, renfärs, gurpi och renkorv. Nu har vi frysen laddad för kommande evenemang. 

En surdeg visade sig piggare än väntat vilket gjorde att jag var tvungen att springa och handla lite tillbehör. Och sedan en tur till blomsterhandeln för att inhandla en blomma till Elisabeth, som bjudit in oss på bubbel och tillbehör i hennes nya lägenhet. Det fortsätter sedan med middag på La Botega, som är stans bästa italienska krog. Vi blir ett gäng på 6 personer.

Ja - det där med surdegen var ju tvunget att ta tag i också, så nu ligger bröden och jäser till imorgon. Hoppas på bra resultat. Surdeg kan vara lite hasardartat ibland. 

Det låter väl bra?

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.