Mat och sån't

tisdag, december 10, 2024

Äter lunch ...

.. på stan, precis som de flesta tisdagar. Går på Bistron, ett av favoritställena, och får torskrygg serverad med gubbröra, och totalt chili- och koriandersanerad. Riktigt gott.

Jag har sagt det förr; chili får jag för mig, tillsätts för att dölja vad rätten egentligen smakar. 

Och koriander är bara för de, som gärna äter tvålbestruken plåt. Rätt många verkar ha denna underliga böjelse.

En annan sak
som jag inte förstår är den där obligatoriska citronbiten som ledsagar alla fiskrätter. Varför vill man ha sur fisk? (Observera att surströmming inte faller in i den kategorin.)

Nej - citronen ligger orörd hela måltiden


*****

3 kommentarer:

  1. Anonym17:24

    Jo, den måltiden ser då utsökt ut men synd den gula klyftan skämmer, sticker illa i ögonen, känns helt malplacerad på en i övrigt läcker tallrik.

    En styggelse. En anomali helt sant. Hur har de tänkt? Nästa gång får du fråga.

    Räck upp handen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym17:25

      Jäklar, anonym igen (thord wiman)

      Radera
    2. @Thord Wiman

      Ja, jag tycker den kunde ha varit lite elegantare. Men den hade åkt därifrån i vilket fall.

      Radera

Välkommen att kommentera.