Mat och sån't

söndag, augusti 17, 2008

Skördetid II



Nu mognar de norrbottniska druvorna. I mängd. Klasarna hänger svarta, saftfyllda och vackra. C-vitaminbomber. (Hörde du, FRA? .....Bomber!)

Dags att skörda härligheten. Vi plockar och plockar och plockar under stekande sol. Känner oss som underbetalda franska vinarbetare. Svetten lackar. Vi bränner oss... på en brännässla.

Någon timme senare har vi en tioliterskastrull trekvartsfylld med rikedom. Från bara två buskar. Klara att rensa, vilket tar någon timme till. Minst. Sedan skall de sköljas från eventuellt skräp, spindelnät och annat.






Hemma i köket blir det syltkok. Härliga dofter.

Så blev det. Från ax till limpa, om du nu kommer ihåg "axet".



*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.