Allt - Inget
Nedkast - Uppkast.
Med krydda och en del snygga bilder.
Från en, för många okänd del av Sverige.
Nu!
söndag, augusti 17, 2008
Skördetid II
Nu mognar de norrbottniska druvorna. I mängd. Klasarna hänger svarta, saftfyllda och vackra. C-vitaminbomber. (Hörde du, FRA? .....Bomber!)
Dags att skörda härligheten. Vi plockar och plockar och plockar under stekande sol. Känner oss som underbetalda franska vinarbetare. Svetten lackar. Vi bränner oss... på en brännässla.
Någon timme senare har vi en tioliterskastrull trekvartsfylld med rikedom. Från bara två buskar. Klara att rensa, vilket tar någon timme till. Minst. Sedan skall de sköljas från eventuellt skräp, spindelnät och annat.
Hemma i köket blir det syltkok. Härliga dofter.
Så blev det. Från ax till limpa, om du nu kommer ihåg "axet".
*****
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.