Mat och sån't

tisdag, april 04, 2017

När fick du ...

.. skalad potatis, senast? För mig var det längesedan. Men det beror på att potatis inte är samma standardingrediens längre. Förr åt man ju jämt den kära knölen.

När det nu förekommer oavsett ute på finkrogen, lunchstället eller hemma, så har inte Nilsjohans Jonas varit synlig i närheten. Potatisen serveras i sin adamsdräkt, i det här fallet en inverterad sådan, det vill säga klädd.

Och ingen bryr sig. Ingen sitter och skalar vid bordet. Allt slukas.

Men det är väl förståeligt.
Det är väl i skalet vitaminerna sitter!?


*****

6 kommentarer:

  1. Ehhh, jag får aldrig oskalad potatis här i Västerås!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä. Ni har väl inte kommit så långt i utvecklingen ännu. Ni har väl nyss slutat med gurkorna!? Så vänta bara. Snart så får också ni oskalat. 😎

      Radera
  2. Biff a la Lindström! Mums!
    Jomen, vitaminerna sitter väl alltid där det är jobbigast för dem att bli uppätna? I äppelfröhuset, t ex... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick för en tid sedan höra att man helst inte ska skala t.ex. morötter heller. Bara skrubba dem rena från jordrester.

      Radera
  3. kokt potatis som är så gott och potatismos smaskens.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jovisst är det så. Och jag brukar göra s.k. stomp. Men även då låter man skalet gå med.

      Radera

Välkommen att kommentera.