Mat och sån't

måndag, november 18, 2019

Söndagsmiddag

Missade att berätta om en ny favoriträtt, som vi åt igår.

Rostat blomkålshuvud serverat på likaledes rostade solroskärnor, belugalinser och chèvrekräm. Nästan helvegetariskt alltså.

Så gott. Så nyttigt. Så enkelt.

*****

4 kommentarer:

  1. Anonym12:14

    Och så vackert! ellem

    SvaraRadera
  2. @ellem

    Jo. Det också. Glömde skriva det.😉

    SvaraRadera
  3. Vilken tur du har som får äta sånt här. Har man problem med sin mage går precis allt bort. Eftersom det är gasbildande och svårsmält och med skal och kärnor/fröer som riskerar att fastna och orsaka elände. Likadant med dina broccolistjälkar - att äta stekta sådana är rena döden! Det enda som skulle fungera är din chèvre-kräm men trots alla år i Frankrike förmår jag inte ta en tugga av just den osten. Just sayin’ - om det skulle vara så att du får lust att bjuda mig på middag🤣😂🤣

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Monet

      Broccoli är ofta gazeuse. Men med blomkål är det nästan tvärtom; lugnande. Förstår inte varför. Ologiskt, men mycket tydligt.

      Radera

Välkommen att kommentera.