Allt - Inget
Nedkast - Uppkast.
Med krydda och en del snygga bilder.
Från en, för många okänd del av Sverige.
Nu!
Mat och sån't
▼
söndag, februari 07, 2021
Glömde ...
.. presentera gårdagskvällens huvudrätt. Västerbottenbakad röding, rostade rotsaker och paprika, tillsammans med en citrusmättad rödkåls-/morotssallad.
Här blev det högrev delat i som grytbitar tillagad i lergryta. Morötter, champinjoner och rödvin i gryta. Kryddor o lite annat. Blev gott. Tillagad på lördag. Middag på söndag. Blir alltid bättre dagen efter.
Men den är så bra! Bara ha i ingredienserna och sen in i ugnen. Sköter sig själv. Inget stekos och lättdiskad.
Den bodde långt in i skåpet länge men har nu fått komma ut ur skåpet och används rätt som det är. Ett gott recept är Nysätersstek. Fast jag har ändrat lite i receptet. Det gör vivel alla....?
Låter som en ljuvlig måltid! Själv blev det sjömansbiff på en liten och mör bit fransyska från Norrbottensgården.
SvaraRadera@ V
RaderaDet där lät ju också gott.
Här blev det högrev delat i som grytbitar tillagad i lergryta. Morötter, champinjoner och rödvin i gryta. Kryddor o lite annat. Blev gott. Tillagad på lördag. Middag på söndag. Blir alltid bättre dagen efter.
SvaraRadera... asså... grytor blir alltid bättre dagen efter. Inget annat.
SvaraRadera@ Turtlan
SvaraRaderaLergryta - sååå 80-tal. Den har vi pensionerat. 😁
Men den är så bra! Bara ha i ingredienserna och sen in i ugnen. Sköter sig själv. Inget stekos och lättdiskad.
RaderaDen bodde långt in i skåpet länge men har nu fått komma ut ur skåpet och används rätt som det är. Ett gott recept är Nysätersstek. Fast jag har ändrat lite i receptet. Det gör vivel alla....?
Eller Fläskkarré i lergryta fast jag kör med fläskytterfilé istället.
RaderaHär är receptet: https://www.ica.se/recept/flaskkarre-i-lergryta-632048/
Nu ger jag mig!
@ Turtlan
RaderaMen först måste jag söka en lergryta.
😄