Mat och sån't

söndag, februari 07, 2021

Glömde ...

.. presentera gårdagskvällens
huvudrätt. Västerbottenbakad röding, rostade rotsaker och paprika, tillsammans med en citrusmättad rödkåls-/morotssallad.

Sådär'ja. Nu är det gjort.

*****

8 kommentarer:

  1. Låter som en ljuvlig måltid! Själv blev det sjömansbiff på en liten och mör bit fransyska från Norrbottensgården.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @ V

      Det där lät ju också gott.

      Radera
  2. Här blev det högrev delat i som grytbitar tillagad i lergryta. Morötter, champinjoner och rödvin i gryta. Kryddor o lite annat. Blev gott. Tillagad på lördag. Middag på söndag. Blir alltid bättre dagen efter.

    SvaraRadera
  3. ... asså... grytor blir alltid bättre dagen efter. Inget annat.

    SvaraRadera
  4. @ Turtlan

    Lergryta - sååå 80-tal. Den har vi pensionerat. 😁

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men den är så bra! Bara ha i ingredienserna och sen in i ugnen. Sköter sig själv. Inget stekos och lättdiskad.

      Den bodde långt in i skåpet länge men har nu fått komma ut ur skåpet och används rätt som det är. Ett gott recept är Nysätersstek. Fast jag har ändrat lite i receptet. Det gör vivel alla....?

      Radera
    2. Eller Fläskkarré i lergryta fast jag kör med fläskytterfilé istället.
      Här är receptet: https://www.ica.se/recept/flaskkarre-i-lergryta-632048/

      Nu ger jag mig!

      Radera
    3. @ Turtlan

      Men först måste jag söka en lergryta.
      😄

      Radera

Välkommen att kommentera.