Allt - Inget
Nedkast - Uppkast.
Med krydda och en del snygga bilder.
Från en, för många okänd del av Sverige.
Nu!
söndag, februari 07, 2021
Glömde ...
.. presentera gårdagskvällens huvudrätt. Västerbottenbakad röding, rostade rotsaker och paprika, tillsammans med en citrusmättad rödkåls-/morotssallad.
Här blev det högrev delat i som grytbitar tillagad i lergryta. Morötter, champinjoner och rödvin i gryta. Kryddor o lite annat. Blev gott. Tillagad på lördag. Middag på söndag. Blir alltid bättre dagen efter.
Men den är så bra! Bara ha i ingredienserna och sen in i ugnen. Sköter sig själv. Inget stekos och lättdiskad.
Den bodde långt in i skåpet länge men har nu fått komma ut ur skåpet och används rätt som det är. Ett gott recept är Nysätersstek. Fast jag har ändrat lite i receptet. Det gör vivel alla....?
Låter som en ljuvlig måltid! Själv blev det sjömansbiff på en liten och mör bit fransyska från Norrbottensgården.
SvaraRadera@ V
RaderaDet där lät ju också gott.
Här blev det högrev delat i som grytbitar tillagad i lergryta. Morötter, champinjoner och rödvin i gryta. Kryddor o lite annat. Blev gott. Tillagad på lördag. Middag på söndag. Blir alltid bättre dagen efter.
SvaraRadera... asså... grytor blir alltid bättre dagen efter. Inget annat.
SvaraRadera@ Turtlan
SvaraRaderaLergryta - sååå 80-tal. Den har vi pensionerat. 😁
Men den är så bra! Bara ha i ingredienserna och sen in i ugnen. Sköter sig själv. Inget stekos och lättdiskad.
RaderaDen bodde långt in i skåpet länge men har nu fått komma ut ur skåpet och används rätt som det är. Ett gott recept är Nysätersstek. Fast jag har ändrat lite i receptet. Det gör vivel alla....?
Eller Fläskkarré i lergryta fast jag kör med fläskytterfilé istället.
RaderaHär är receptet: https://www.ica.se/recept/flaskkarre-i-lergryta-632048/
Nu ger jag mig!
@ Turtlan
RaderaMen först måste jag söka en lergryta.
😄