söndag, februari 07, 2021

Glömde ...

.. presentera gårdagskvällens
huvudrätt. Västerbottenbakad röding, rostade rotsaker och paprika, tillsammans med en citrusmättad rödkåls-/morotssallad.

Sådär'ja. Nu är det gjort.

*****

8 kommentarer:

V sa...

Låter som en ljuvlig måltid! Själv blev det sjömansbiff på en liten och mör bit fransyska från Norrbottensgården.

Bert Bodin sa...

@ V

Det där lät ju också gott.

Turtlan sa...

Här blev det högrev delat i som grytbitar tillagad i lergryta. Morötter, champinjoner och rödvin i gryta. Kryddor o lite annat. Blev gott. Tillagad på lördag. Middag på söndag. Blir alltid bättre dagen efter.

Turtlan sa...

... asså... grytor blir alltid bättre dagen efter. Inget annat.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Lergryta - sååå 80-tal. Den har vi pensionerat. 😁

Turtlan sa...

Men den är så bra! Bara ha i ingredienserna och sen in i ugnen. Sköter sig själv. Inget stekos och lättdiskad.

Den bodde långt in i skåpet länge men har nu fått komma ut ur skåpet och används rätt som det är. Ett gott recept är Nysätersstek. Fast jag har ändrat lite i receptet. Det gör vivel alla....?

Turtlan sa...

Eller Fläskkarré i lergryta fast jag kör med fläskytterfilé istället.
Här är receptet: https://www.ica.se/recept/flaskkarre-i-lergryta-632048/

Nu ger jag mig!

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Men först måste jag söka en lergryta.
😄