Mat och sån't

lördag, juli 03, 2021

Vi tar väl ...


.. nå't norrbottnisk
som kvällens meny, tänkte jag, och serverade röding med Högsöpotatis, kantareller, marinerade granskott och tranbär. Rödingskinnen separat knaperstekta till chipskonsistens. 

Sås på turkisk yoghurt (- Den är väl inte norrbottnisk, tänker du. 
 - Joho. Den görs här.) och fiskfond.

Vinet kom från Sydafrika. Det var ett avsteg från konceptet. Å andra sidan var det veganskt (!!?). Är inte alla viner det?


*****

6 kommentarer:

  1. Viner som är klarnade med gelatin eller äggvita räknas inte som behandla.

    SvaraRadera
  2. @ Rexxie

    Aha - tänkte inte på det.
    De är känsliga, de där veganerna. 😉

    SvaraRadera
  3. Ja, att vara vegan kan inte vara lätt. Även t.ex honung är icke-veganskt...

    SvaraRadera
  4. @ Rexxie

    Oj! Beror det månne på att vi förslavar djur, som får göra jobbet. Eller?

    SvaraRadera
  5. Nej, det är inte det enklaste när det gäller att bjuda veganer på middag. Pv:s dotter har varit vegan under många år och jag får tänka till rejält. Ja, men tzatziki till ugnsgrillade grönsaker blir ju smarrigt .. nej, visst jag, den är gjord på yoghurt och då faller den biten.

    SvaraRadera
  6. @ Elisabet

    Tänk hur det har blivit.

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.