Mat och sån't

Snabbrimmad torskrygg

Snabbrimmad  torskrygg, serverad på bräserad svartkål med karamelliserad kumquat, bacon och mandelpotatis.


Till det dricks gärna en Sauvignon blanc från Chile; Coralillo.


---

Rimma torsken i saltlösning i cirka 30-40 minuter. Ta upp och låt rinna av. Börja med att steka lite rödlök och bacon. Ta upp när den är knaperstekt och bryn fisken i samma panna så att ena sidan får en snygg yta på relativt hög värme och vänd sedan filéerna och fortsätt grilla/steka på svag värme, medan du karamelliserar kumquatskivor i het panna med lite smör. I den pannan lägger du sedan grovhackad svartkål och drar ner värmen något. Kålen ska inte brännas/brynas. Rör om/vänd ofta.

Krydda fisken med vitpeppar och lite vitlökskross. Ös gärna med stekspadet.

Servera genast med kokt mandelpotatis.

*****

 

2 kommentarer:

  1. Oj. Blir hungrig.
    Svartkål har jag aldrig provat. Inte att rimma torskrygg heller. Inspirerande. Tack!

    SvaraRadera
  2. @ Gabrielle

    Kul att du provar.

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.