Snabbrimmad torskrygg, serverad på bräserad svartkål med karamelliserad kumquat, bacon och mandelpotatis.
Till det dricks gärna en Sauvignon blanc från Chile; Coralillo.
---
Rimma
torsken i saltlösning i cirka 30-40 minuter. Ta upp och låt rinna av.
Börja med att steka lite rödlök och bacon. Ta upp när den är knaperstekt
och bryn fisken i samma panna så att ena sidan får en snygg yta på
relativt hög värme och vänd sedan filéerna och fortsätt grilla/steka på
svag värme, medan du karamelliserar kumquatskivor i het panna med lite
smör. I den pannan lägger du sedan grovhackad svartkål och drar ner
värmen något. Kålen ska inte brännas/brynas. Rör om/vänd ofta.
Krydda fisken med vitpeppar och lite vitlökskross. Ös gärna med stekspadet.
Servera genast med kokt mandelpotatis.
*****
Oj. Blir hungrig.
SvaraRaderaSvartkål har jag aldrig provat. Inte att rimma torskrygg heller. Inspirerande. Tack!
@ Gabrielle
SvaraRaderaKul att du provar.