onsdag, maj 27, 2015

Fjärran

Jag kan inte förstå, hur någon inte kan förstå att maj-juni är en ytterst olämplig månad för att idka intensiva flygövningar. Hela naturen håller på att vakna. En del djur håller på att föda sina ungar. Andra förbereder släktets fortlevnad på olika sätt.

Erik Helmerson, ledarskribent i DN, tycker att det som nu pågår i alla fall är "bättre än krig" för djuren. Han menar då i första hand renarna, men glömmer att detta är en näring, som drabbas. Så okunnigt, eller bara hänsynslöst och empatibefriat. Han bluddrar också om hur unika vi är i Sverige som värnar om djuren och naturen.

I dagar med intensiv debatt om värdet av ekologisk matproduktion borde Storsverige vara ytterst rädda om den produktion av högvärdigt kött, som rennäringen står för. Men det ska väl helst ske på odlingslotter i Tantolunden, för att det ska passa stockholmsperspektivet.

Fjärran från verkligheten.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Renarna har jag inte tänkt på. Men lägga sig platt för Putin ligger inte för mig, han verkar galen nu. Man kan nästan vänta sig vad som helst. Jag tror det är rätt att visa att vi har vissa förbindelser med NATO. Stina Oscarson m fl i DN gör mig lite skrajsen. Såg i TV igår att finnarna halvt om halvt börjat mobilisera reservisterna. Putin gör ingen människa glad, utom ryska nationalister, som alltid dras med för dåligt självförtroende.

Bert Bodin sa...

Jag menar heller inte att man ska lägga sig platt för Putin. Jag är som jag skrivit i tidigare inlägg väldigt kluven i frågan. Men att Finland "mobiliserar" och vi tränar, måste ju förstås ses som ett tecken, som han myser åt. "De är rädda", tänker han. Och som liten i själen, växer han.

Sedan är jag, som sagt, en människa som försöker tänka på vår helhet, vår roll i den natur, som är den enda som vi har. Vi sköter oss inte. Det är ett som är säkert.