Världens godaste lasagne

Tänk - nu serverades den igen; världens godaste lasagne, som jag är så berömd för. Visserligen fick jag ju stå i köket mest hela dagen, för att den skulle bli verklighet. Men vad gör det. (Det där är alltid en konstruerad ursäkt, för att medhushållare ska ha lite medlidande över pensionärens hårda slit i hemmet.)

Nu är det ju inte så att den blir likadan varje gång, trots att den är världens godaste. Men den blir världens godaste. Varje gång.

Idag på renfärs. Såhär gjorde jag till fyra portioner (stora).
  • Hacka 3 mindre rödlökar lite hipp som happ. Det är inte så noga.
  • Fräs i smör, utan att bryna.
  • Lägg i 400 g renfärs, när löken svettats färdigt. (Älg går förstås också bra.) Låt få färg.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Pressa över en halv lime och lägg i tunt skivad, eller riven färsk ingefära.
  • När allt fått färg häller du över i kastrull och tillsätter 400 g krossade ekologiska tomater.
  • Tillsätt ca 4 dl vatten och 4 matskedar viltfond, eller grönsaksbuljong och två rejäla klattar grovsenap. En halv burk crème fraiche kan du också tillsätta, om du vill.
  • Låt allt puttra i minst en halvtimme. 
  • Under tiden gör du en vanlig bechamelsås som du kryddar med körvel. Gör rejält. Det går åt en liter mjölk. (Jag förutsätter att du behärskar bechamel utan recept.)
  • Varva sås, köttfärsröra och lasagneplattor enligt tradition.
  • Avsluta med bechamel och Västerbottensost och sätt i ugn på 250 grader i ca 20 minuter. 
  • Servera och njut.
Vi åt blancherade broccolibuketter slungade i smör, salt och pyttelite socker istället för sallad.

Vin till. Jo - vi tog en slatt som blivit över efter helgen.

De två portioner som blev över åkte in i frysen.

Å'du! Berätta gärna hur din godaste lasagne blev.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera.