tisdag, maj 12, 2015

Ögonblick i Skottland

Så är vi då vid resans final med två dagar i huvudstaden Edinburgh. Den visar sig från en städad sida och bjuder en del sol, även om den inte kan låta bli att erbjuda en regnskur eller två också.
 
Det blir besök i den botaniska trädgården. Verkligen sevärd. Vi promenerar och förundras över hur stan är uppbyggd på minst sju kullar. Här ligger Rom i lä. Vi går och går. Slinker in på en trevlig liten lunchsylta och får en god soppa.
 
Det blåser friskt. Mer än friskt, faktiskt. Hårda  vindstötar. Vi struntar därför att gå upp på den klippa, som ligger alldeles i utkanten av innerstan; nära det skandalomsusade parlamentet. Det som är ritat av en spansk arkitekt, kostade miljarder och invigdes för några år sedan med bland annat läckande tak.
 
Vi passerar och går uppför The Royal Mile. Vårt hotell ligger på en tvärgata halvvägs upp mot slottet. Vi pustar en stund innan det är dags att käka en riktigt skotsk lammiddag.
Somnar ovaggad.
 
 
***** 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter härligt detta. Och ett väldigt blått hus. Men blott är ju flott.Står det inte Maison Bleue på fasaden. Inte ett dugg skotskt eller ens engelskt.

Bert Bodin sa...

Jag hade kunnat förvilla ännu mer, men då blir ni så kinkiga.

Elisabet. sa...

Jaha, det är där ni har hållit hus ...., verkar ha varit en intressant utflykt!

Bert Bodin sa...

Mycket trevlig resa. Mer intryck kommer.