söndag, maj 17, 2015

Vem

Vad är det för fel på dig !!???

Nu, när vi åkte hem till stan såg vi på flera ställen efter E4:an hur ungdomar gick och samlade skräp i vägrenen/dikena. Längs den 3 mil långa sträckan sågs massor med fyllda blå säckar. Fyllda med skräp!!!

Hur kommer det sig?

Jag har aldrig, eller skulle ens få för mig att öppna ett bilfönster och slänga ut skräp. Trodde att även du var lika klok.

Så vem är det som gör det?

*****

7 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Inte så kul. Men det genererade tydligen jobb. Och det behövs ju.

Bert Bodin sa...

Förmodligen någon fattig idrottsklubb, som kallat ut frivilliga. Någon lön får de säkert inte, men klubben får väl ett bidrag.

Det bidraget borde klubben kunna få ändå.

Andra året i Hjo sa...

Du har nog rätt. När jag var pojk sprang vi i trappuppgångarna och samlade vin- och spritflaskor för IF:s räkning. Det blev nya tröjor till pojklaget. Efter vägarna låg nog inte så mycket då.

Elisabet. sa...

Här utanför - på kustvägen - hittar jag nästan varje dag nåt som har slängts rakt ut från bilrutan! Mest tomma ölburkar, men såklart även cigarettpaket (tomma) etc. Det retar livet ur mig och nån gång får man väl en hjärtinfarkt just därför :)

Bert Bodin sa...

Jo - Det är så hänsynslöst och fullständigt onödigt. Man kan undra vad som finns bakom pannbenet på de som gör så. Inte så mycket, tyvärr.

Anonym sa...

Vid ett rödljus mitt i stan, såg jag en gång en person som vevade ner sidorutan och tömde ut askkoppen mitt på gatan! Tyvärr var jag inte så till att jag kunde agera men häpen blev jag. En annan gång när jag sprang på en stig i skogen såg jag två unga killar stå med varsin cykel och prata. Strax innan jag kom fram kastade en av dem en tomburk på stigen. Utan att reflektera bad jag honom ta upp den för det såg så illa ut. Jag "hukade mig" lite och var beredd på att få en harang efter mig. Men där hade jag fel för det han sa var "-Det har du rätt i", och så plockade han upp burken. Vad som sen hände när jag sprungit vidare vet jag inte, men han tänkte i alla fall till. ellem

Bert Bodin sa...

ellem: Jag tycker att just det där att bara kunna veva ner en sidoruta och slänga ut skräp på gatan, är så fullständigt barockt att man tror att det är ett skämt. Men jag har sett liknande, fast på landsväg.

Bra att du påpekade för den där killen med burken. Jag har varit med om två liknande händelser. Den första gången var det några unga killar som gick gatan fram och "skojade". Vi gick ungefär 25 meter bakom, när vi såg hur de började slita upp plantor ur blomsterlådorna som stod efter gatan. Bara en från varje låda och slänga dem i marken. Då röt vi till och frågade "Vad håller ni på med". Och vad hände. De skämdes så att de inte ens vågade vända sig om och se vem som ropade. Stelnade bara till och blev tysta. De hade nog inte tänkt att någon skulle reagera.

En annan gång var de en ung tjej som kastade en glasflaska i trottoaren bara på skoj.
Jag klev fram till henne och sade att "det där var ju väldigt intelligent. Jag tar för givet att du fixar bort splittret själv". Hon blev också rätt ställd, men såg ångerfylld ut, vilket också hennes kille gjorde. Han skämdes.

Det är tydligen tanklöshet som får folk att uppträda konstigt. Bara någon säger till, reagerar, så inser de vad de håller på med.