En enkel och god söndagsmiddag fixades på en halvtimme idag. Kycklinggryta improvisato.
- Skala och skär lämpligt antal morötter, palsternackor och rotselleri i bitar
- Klyfta en rödlök eller två och slanta en bit purjo
- Skär kycklingfilé i munsbitar
Hetta upp en stekpanna, modell wok och bryn kycklingbitarna
hastigt. Krydda med någon god och passande krydda. Ta upp och låt vila.
Under
tiden kan du hacka torkade tomater. Ansa ett lämpligt antal
broccolibuketter och öppna en burk oliver (Svarta eller gröna spelar
ingen roll.).
Tillsätt grädde när
rotfrukterna fått lite färg. Späd med mjölk så att det täcker
innehållet i pannan till hälften. Krydda med någon curryblandning och
lite chili och tillsätt grönsaksfond. Lite skånsk senap är också gott.
Smaka av. Ofta. Och en gång till.
Låt puttra på svag värme i tio minuter, gärna under lock.
Dags
för kycklingbitarna att åka ner i puttret och koka med i fem minuter
innan du lägger i purjo, tomater, oliver och små broccolibuketter. Dra
på värmen så att det kokar upp hastigt i någon minut eller två.
Servera. Ät.
Vi drack ett glas vin till maten. Montmija
La Chapelle. Det var slatten som blivit över från kvällen innan. Vi
dricker vin rätt ofta, men i små mängder. Till en middag delar vi på en
halv flaska och låter resten bli över till en annan middag.
Allt, utom kycklingen (tyvärr), och senapen, gjordes med ekologiska och Kravmärkta varor. Jo - Även vinet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.