tisdag, februari 04, 2014

Här ...

.. är jag! Som vanligt, men ändå inte. Det är längesedan som det varit tyst i två hela dagar på den här bloggen. Och det håller nästan på att blir en tredje. Men ibland får man ta lite ledigt, fastän man egentligen borde göra tvärtom.

Det finns ju hur mycket som helst att engagera sig kring. Det händer massor. Men det blir nästan lite för mycket. Det frustrerar och spärrar.

Sedan har vi jobbet. Vi har förlamande mycket att göra på dagarna. Kul i och för sig. Vi ökar och ökar och ökar våra affärer, trots alla domedagsprofetior som vi hört i flera decennier nu.
 - Vad gör ni? Klarar inte alla sina egna bokningar på nätet nuförtiden?

Nej - Det gör de inte. Det kan vi konstatera. Framförallt är vi bättre på att klara saker och ting som har med resor att göra. Kunderna är bäst på sina egna områden, och borde inte ha tid att "leka resebyrå" också. Fast vi vet att många försöker. Misslyckas gör de också och ställer till det för sig själva och vill ha hjälp. Av oss. Och gärna gratis.

Vi jobbar alltså som flitiga myror och övertidssaldot växer. Det är inte bra och vi hoppas förstås på att det ska dala lite.

Så kanske orken räcker till bloggen också.

Man blir ju lite inspirerad, när man ser snart 102-åriga Dagny (som helst hade velat heta Bojan) producera inlägg, inte bara på sin egen blogg. (Dagnys blogg är lite annorlunda än andras. Nyaste inlägget är längst ner istället för överst.). Hon bloggar även på externa sidor. Folksam, Vårdguiden och Cancerfonden är några av hennes kanaler. Orden bara sprutar ur henne, lär hon ha sagt. Dessutom har hon hoppat in som datorlärare i en pensionärsgrupp, när den ordinarie inte kunde ställa upp.

Så jag kanske får tid jag också.

*****

2 kommentarer:

Kattvakt sa...

Om någon minns tjejen som skrek på Liljeholmsbron och som det blev ett herrans rabalder över, Anna Odell.
Nu är hon tillbaka igen med nya stordåd som får människor att tänka till och reflektera. Kanske kommer hennes film till Luleå också.

"... Hennes film fick nyss en Guldbagge, men Anna Odell är ändå överraskad över att vara årets mottagare av DN:s kulturpris. Med ”Återträffen” har hon gått från ifrågasatt konstnär till folkkär filmare." Länk.

Biggan sa...

Phu..jag blev smått orolig Bert, välkommen tillbaka. Du är beroendeframkallande!