fredag, februari 07, 2014

Luftslott

Vi bygger alla våra drömmar på ett eller annat sätt. Många förverkligar det kanske i verkligheten också. För sin egen del, eller av kommersiella skäl.

Välkänt är Ishotellet i Jukkasjärvi. Bastant och rejält. En kall dröm som blivit en världsattraktion.

På senare år har det blivit lite mera luftigt i och med att Tree Hotel i Harads, ett tiotal mil från min hemort. Hotellrum uppflugna i träden, med spännande design. Det är också på väg att erövra världen. Hit kommer kändisar för att uppleva norrbottnisk stillhet ute i skogen.

I Sotji bygger Putin sitt luftslott.

Men frågan är om inte det hotell som vi bokat för en kund tar priset:

Tala om luftslott

Också detta hotell finns i Norrbottens inland. Undrar hur de fixar transporterna till och från hotellet för sina gäster. Detta måste bli nästa världsattraktion i Norrbotten. Vad tror du?

*****
Läs mer om väderstreck.
Om Ice Hotel.
Och om Tree Hotel

2 kommentarer:

Kattvakt sa...

Något slags nytt hemviste för SD i norr?

"... Jimmie Åkessons besök på den populära marknaden i Jokkmokk i dag har väckt stor uppmärksamhet. Det är det ovanligt att Åkesson åker så långt norrut. För SD har Norrbotten länge varit en blind fläck, där stödet varit svagt. "
Länk

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Och jag hoppas stödet förblir svagt. Han är inte välkommen. Det finns ett par SD:are i länet, men de har redan gjort bort sig i olika sammanhang, så jag hoppas att de möter folkets avsky.