tisdag, april 23, 2024

En sån där dag ...

.. när det inte händer ett dyft. Tycks det. Men när man börjar fundera, så finns det ju saker som inträffar i alla fall. 

Börjar med gymmet. Som jag skrivit förr är det nästan som att gå på puben. Man går för att träna, men inser att det sociala är en betydelsefull del av besöket. Det var ovanligt mycket folk när jag kom dit. Men det tunnades ut under den dryga timme som jag var där. 

Men jag träffade Nisse och Vanja, Ulf, Gunnar, samt en del 'gymkamrater' som man inte känner, men gärna byter några ord med. Den kände TV-profilen (haha - ogillar det där med 'profil'. 'TV-personen' duger väl?) kom precis när jag var på väg därifrån. Vi hejade och kommenterade vädret och jag önskade honom lycka till med dagen. Vid utgången stöter jag ihop med Birgitta, vårt teaterombud. Det blev en pratstund där också.

Snabb dusch hemma. Jag bor ju i kvarteret intill, så jag nyttjar inte gymmets faciliteter. Sedan iväg till restaurang Q för lunch. Träff med Elisabeth. Det var egentligen meningen att vi skulle vara sex personer, men det blev återbud efter återbud, så vi blev bara tre. En god torsk, krossad potatis, brynt hummersmör, het räkröra och friterad bläckfisk. Jojo!

Vi pratade om vintern, om den kommande våren och sommaren. Vad som timat och vad som är på gång framöver. Vi har inte träffats på allvar sedan i julas, faktiskt. 

Så blev det dags för veckohandling. Vi är rätt noga med vad vi köper. Bara det som står på listan som vi skrivit. Man måste ju hålla koll på priserna nuförtiden. Mer än vad vi är vana vid. 

Det tog sisådär en kvart-tjugo minuter och sen var vi hemma igen för en kaffetår. 

Så nog händer det en del trots allt. Dagen går vidare.

Aprilväder råder. Vad annars?

*****

3 kommentarer:

Kristina sa...

Men, så vintrigt fortfarande. Ingen dagsresa?

Kristina sa...

D a g s m e j a, förstås!!!

Bert Bodin sa...

@Kristina

Jo, när solen tittar fram så tinar det. Men just för tillfället är det någon enstaka minusgrad.