söndag, april 21, 2024

Ny tid

Så går årstiderna vidare. De berömda och populära isvägarna är nu officiellt stängda. Det betyder att de inte underhålls med traktorer längre. Men isen är stabil och är promenadbar för den som vill.

Lånesparkarna är borta för säsongen. Nu gäller eget fordon om man vill dra ut till öarna. Men jag tror att intresset avtar, och sparkeringen för den bostadsrättsförening som finns nära stranden kommer säkert snart att tömmas.

Vintern får nog anses vara slut.
*****

4 kommentarer:

Åsa sa...

Jo, så är det nog, vintern får anses som avslutad och om en dryg vecka får vi sjunga tillsammans med studentkören i Lund att vintern rasat ut..det är ändå något visst med valborg...och sköna maj välkommen, eller hur ?

Bert Bodin sa...

@Åsa

Helt okej för mig. Jag gillar alla årstider. Möjligen undantaget den jag kalla 'brunvåren', som inträder i maj. Men den är kort.

Elisabet. sa...

Idag var det strålande solsken och jag slog mig ner i trädgårdsstolen/solstolen och tänkte njuta någon timme eller så. Det blev tio minuter. Vinden från norr var iiiisande kall. Jag gick in och läste ett mejl från min syster i Australien i stället.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Det var precis så. Det såg lockande ut från insidan. Men därute ... brrrr.