torsdag, februari 27, 2014

Jag blir så trött ...

.. så innerligt, innerligt trött, besviken, arg och förbannad på denna fruktansvärt illvilliga regering som vi har. Jag tycker att alla norrbottningar och västerbottningar som röstat på dem ska skämmas ordentligt. Dra er tillbaka till era mörka skrymslen och stanna där. Tack!

Idag har denna groteska kapitalistregering för tredje gången surat ihop och sagt nej till att ansöka om EU-medel för helt nödvändiga infrastruktursatsningar i norra Sverige. Det är helt obegripligt.

Norrbotten och Västerbotten, som har bruttoregionalprodukter per capita som vida överstiger andra delar av landet och alltså bidrar till välståndet, ses som något som man bara kan utnyttja för egen vinning. Helst ska inget tillbaka.

Orkar inte vräka ur mig mer i denna fråga. Frustrationen tar kraften ur mig.

Dags att snöra av söder om Umeå och ansluta oss till Finland, eller Norge. De båda grannarna vet att värdesätta sina naturtillgångar och sina nordliga landsdelar på ett helt annat sätt än vår centralmakt.

*****

13 kommentarer:

Jan S sa...

Visst, vi blir behandlade som den koloni vi är.
Förser övriga landet med arbetskraft, skog, malm och el.
Historien går igen..

Kattvakt sa...

Men samarbetet mellan länderna i Barents region har väl ännu inte helt brakat samman?

V sa...

Jag håller med, det är helt galet att inte satsa på infrastrukturen här uppe i norr.

Kattvakt sa...

Med bra och välorganiserad infrastruktur växer samhället utan tvivel. Möjligen kan politikerna i Stockholm därmed vara rädda för att makten förskjuts i sidled och blir okontrollerbar?

Bert Bodin sa...

Jan S: Jo - Scenariot känns igen. Jag tänkte att utvecklingen någon gång skulle kunna få gå vår väg.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Nej det fungerar nog, men lite i det tysta.

Bert Bodin sa...

V: Och jag förstår inte varför de styrande är så halsstarriga motståndare.Jag kan bara tolka det på ett sätt. Man vill tömma landsdelen, berika sig och sedan bara strunta i konsekvenserna.

Hallandsåsen, förbifart Stockholm, Citytunneln..... Där sprutar man bara in pengar. Och dessutom vill man sllänga 28 miljarder på utveckling av tunnelbanenätet i Stockholm.

Så huvudlöst!

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Där har du nog rätt. Rädsla leder ofta till konstiga beslut.

Kattvakt sa...

Se, lyssna & lär av Anna Kinberg Batra (gruppledare för m i riksdagen). Samma post som Fredrik Reinfeldt hade då han valdes till ny partiledare).

Är det synsättet och anledningen till att Sverige håller på att tippa över ända?

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Det där klassiska klippet har för alltid stämplat henne som en "övermänniska" hos mig. Jag hör alltid det där oavsett vad hon uttalar sig om. Tyvärr tror jag inte att hon är ensam om det där synsättet i moderatkretsar.

Kattvakt sa...

En av många übermensch i nya arbetarpartiet?

Tina sa...

Jag vägrar gömma mig i ett mörkt skrymsle. Punkt.

Bert Bodin sa...

Tina: Hur vill du då att nödvändiga infrastruktursatsningar ska genomföras?