onsdag, mars 26, 2014

Jo, förresten

Fick en inbjudan, som jag inte kan tacka nej till. Aortascreening. Det låter väl spännande.

Alla män, som uppnår en viss ålder i år, kallas till denna undersökning. Det är bra, eftersom det är en lömsk åkomma, som kan bli dödligt farlig på ett ögonblick ifall man har försymptom.

Den tackar jag ja till, förstås.

Och så damp det ner en inbjudan till.
Winemakers dinner.

En kul tradition som inträffar en eller ett par gånger per år. Där får vi vara med och prova viner från någon vingård. Den 26 april är det dags för ett portugisiskt vinhus att besöka Luleå. Allt beledsagas av god mat.

Sen var det visst någon inbjudan jag tackade ja till på torsdag i nästa vecka också. Middag hos Marcus Samuelsson ...
Hm!

Bäst att börja ta fram kalendern.

*****

3 kommentarer:

Suzesan sa...

Bra där att kolla stora kroppspulsådern. Pappa opererade sin. Den var som en "bomb". DE "lyfte ut hela magen och lagade den. Brister den har man inte många "sekunder"!!

Marcus Samuelsson. Coolt. Mina barn var I NY hos honom VIP. Han betalade kalaset. Resa hotell och mat. En weekend i NY. DE NJÖT och det var himmelskt gott. Coolt när de kom för då stod hela personalen på rad och hälsade på dem. Min dotter hade vunnit en tävling. Marcus tävling.

Lycka till med allt.

Kram
/Susanne

Bert Bodin sa...

Susanne: Tack för det. Bra initiativ av Norrbottens läns landsting med aortascreening, tycker jag. Vet inte hur vanligt det är i andra delar av landet, men jag tror inte vi är först.

Suzesan sa...

Det är jättebra. Nej jag har hört fler landsting som gör detta. Tydligen är män de som är mest i riskzonen för aorta. Jag var först själv lite orolig ett tag då om det var ärftligt.
Kram
/Susanne