onsdag, maj 25, 2016

Å'så var'e ...

.. kalas igen. Elisabeth fyller  58 och bjuder på middag med älgfärsmoussaka med massor av kantareller. Västerbottenostpaj med löjrom. Marängtårta. Vin. Kaffe.
Och sedan tar Håkan fram whiskyn.

Samlade var, förutom vi själva, syster, barn med sambor och barnbarn, kompisar och folk på skype. Prat och skratt och lite lösa planer för hur vi ska tackla midsommarhelgen. Ett alternativ lockar. Det blir spännande.

Och så fick vi berättelsen om mötet med Bruce. Ja - Springsteen, alltså, som en av de närvarande "råkade ut för" och som blev ett verkligt minne. 

Vandrar hemåt i ljum försommarkväll. På uteserveringarna sitter folk. Solen går ner bakom horisonten. Men ljuset stannar. 

Norrbottensljuset.


*****

5 kommentarer:

Tredje året i Hjo sa...

Trevligt! Men kan du inte utveckla det intressanta mötet något litet?

Bert Bodin sa...

Det var en rätt komplicerad historia som berättades med stort inslag av dramatisering. Men det handlar om hur damen ifråga hamnade av misstag i ett fan-uppbåd utanför Grand Hotel och blev tillsagd av en vakt att ställa sig lugnt och stilla på en speciell plats. Det visade sig vara den "bästa" platsen vid den bil stjärnan skulle åka i och efter många om och men blev hon presenterad och fick ta bilder och en pratstund med honom.

Detta var i mycket korta ordalag.

Anonym sa...

Det ja - norrbottensljuset! Avundsvärda norrbottningar!

Elisabet. sa...

Men det är allt lite trivsamt med hallandsmörker också :)

Bert Bodin sa...

Det kan jag inte tänka mig.

;-)