söndag, maj 08, 2016

Inser ...

.. nu att jag ska jobba heltid i veckan. Måndagar brukar ju vara min njutningsdag i veckan nuförtiden, eftersom jag normalt är ledig då.

Men nu gäller det att ta nya tag. Jobbets hemsida ska göras om. I grunden. Jisses!

Nu har jag i och för sig bra hjälp av medarbetare, men ändå känns det som en rätt mastig uppgift att få allt på plats. För det är den här veckan som jag har till förfogande, eller vi har till förfogande. Det blir en del pyssel, förstås. Misstag kommer vi säker också att göra, och jag känner ett litet större ansvar, eftersom jag är pappa till vår gamla hemsida. Verktyget vi jobbar i är också lite obekant, även om jag känner igen en del från det vi använde senast.

Det ska nog gå bra trots allt. Och att jobba hela dagar vänjer man sig snabbt vid. Jag gjorde ju ett liknande inhopp i mars, då jag gjorde tre heltidsveckor på raken. Några små avbrott blir det också. Har lovat ta hand om ett studiebesök på tisdag. Det är elever från en rese- och turismutbildning som vill komma och få en orientering i vad vi gör och hur vi gör det.

En vecka går fort. På fredag bär det ut till Rånlandet igen. Det ska bli spännande att se hur de broccoli- och grönkålsplantor jag planterat idag har klarat sig. Det har inte förvarnats om någon frost; har satt hönsnät som skydd mot harar.

Så jag hoppas på det bästa.

*****

2 kommentarer:

Tredje året i Hjo sa...

Var med på ett hörn på mitt gamla biblioteks hemsida. Sist vi bytte blev sidan snyggare, kanske. Men så besvärlig att hantera att vi fick anlita folk från leverantören. Men sådant bryr jag mig inte om längre.

Bert Bodin sa...

Min situation är att jag måste bry mig, än så länge. Men samtidigt är jag en moderator mot it-folk, som gärna "drar iväg". En och annan bugg får jag också fixa. Men för det mesta är det rätt kul.