måndag, maj 09, 2016

Ibland har jag svårt ...

.. att inte lägga mig i. Särskilt indignerad blir jag, när jag inte får någon som helst respons på ett påpekande.

SVT Nyheter Norrbotten sändes tills för ett år sedan, ungefär, härifrån Luleå. Det sas att det under lång tid varit den populäraste regionala nyhetssändningen i landet. Räknat i förhållande till antalet invånare.

Men sedan har vi ju det där märkliga fenomenet att allt ska söderut. Fullkomligt obegripligt flyttades alltså utsändningarna från Luleå till Umeå. En del tjänster drogs in - en liten redaktion kvar här i norr. Ränderna går aldrig ur.

Detta trots att vi har ett större befolkningsunderlag här i regionen än vad Umeå har inom, säg 10 mils radie. Vi har Luleå, Piteå, Boden, Älvsbyn och Kalix kommuner inpå knutarna till varandra.

Nåväl - beslutet var fattat. Våra lokala nyheter skickas ut från Umeå, 30 mil bort. Inga direktsända sändningar härifrån. Alla nyheter spelas in, skickas till Umeå, för utsändning. Och på veckosluten är det inte ens så, då sköter Umeå hela ruljansen.

Därborta i ett dimmigt töcken, syns Norrbotten i SVT Nyheter Norrbotten
Inte utan att vi känner oss marginaliserade, som så ofta. Dessutom har slutvinjetten i sändningarna, som visar en lite glidande kartbild över området naturligtvis suddat ut hela Norrbotten. Där visas bara Västerbotten och lite av Jämtland och Ångermanland. Det retade mig redan från början. Jag skrev till dem då och påpekade saken. Jag tycker det har ett symboliskt värde att Norrbotten åtminstone får synas i "loggan". Någon reaktion fick jag inte. Jo, någon svarade - vem vet jag inte - som inte förstod vad jag menade. Jag beslöt att lägga ner.

Men så för några dagar sedan tog jag upp saken igen på deras Facebooksida:


Så sant - Mitt andranamn är Ove.


*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Underbart - Ove -!

Bert Bodin sa...

Man måste vara om sig och kring sig. ;-)

christel sa...

Och fb är ju perfekt i dessa sammanhang.
Själv påpekade jag en fråga angående ett bankärende och jisses så snabbt jag fick svar :)

Bert Bodin sa...

Ja, det varierar. En del svarar inte alls. Jag hade ju en lätt skriftväxling med SmartEyes för en tid sedan. Så det varierar. Och ibland undrar jag varför företag har en FB-sida överhuvudtaget. FB bygger ju mycket på kommunikation. I båda riktningarna.