onsdag, maj 04, 2016

Cool

Det där med solglasögon har väl inte varit prio 1 för mig. Dels tycker jag att det är en provokation mot vädret att ha dem, för ofta när jag tar på solglasögon, så blir det mulet. Jo!

Jag har solglasögon, för ibland blir ljuset här uppe i norr bara övermäktigt. Vit snö och sol, är grejer det. På havet i kajaken kan de också vara bra att ha.

Men nu var det ju det där med synskärpan också. Jag ser rätt bra på långt håll, även utan glasögon. Sämre blir det när jag spänner ögonen i något näraliggande objekt. På mina vanliga glasögon är ju det där reglerat med progressiva glas, men solglasögonen har inte den finessen, trots att de är av hög kvalitet.

Jag har haft en del små "tvistemål" med min glasögonleverantör. Jag gjorde nämligen ett syntest i höstas. Där konstaterades att jag inte behövde ändra något.
 - Du får inga nya glasögon, sa optikern.
Och eftersom de jag har fortfarande är av modernt snitt och ingen har klagat, så blev det inga nya.
Benke gjorde syntest samtidigt. Han behövde ny styrka och således tvingades han köpa nya glasögon.

Så damp ett erbjudande ner i mejlen (om nu mejl dimper); inte till mig, men till Benke. Där erbjöds han 1000 kronor i rabatt om han ville köpa progressiva glasögon.
"Har du bara gjort en synundersökning det senaste året, kan du bara komma in och beställa."
Nu hade han redan skaffat ultramoderna och anpassade progressiva glasögon, så det var inte aktuellt för honom.

Fick jag något erbjudande? Nix pix. Jag hade ju också gjort en synundersökning de senaste året. Mejlade kundtjänst. Inget svar. Mejlade påminnelse 10 dagar senare. Inget svar. Lade in ett lite surt inlägg på deras Facebooksida, där jag ifrågasatte deras definition på "kundtjänst". Ingen reaktion.

Jo, en vecka senare var det någon som frågade om det var på kundtjanst@smarteyes.se jag hade skickat min förfrågan. Jag meddelade att så var fallet.

En lång historia kort. Det tog flera dagar innan jag fick beskedet att jag skulle få det nu "aktuella erbjudandet", inte det som Benke fått, utan ett annat, betydligt blygsammare.

Nu orkade jag inte tjafsa längre utan gick in i butiken här i Luleå och började förhandla.

Så nu ligger beställningen inne. Skitsnygga. Progressiva. Polaroid.

Om sisådär 14 dagar kommer jag att vara cool igen. Precis som förr.

Och försök inte ens hälsa på mig på stan.

*****

Inga kommentarer: