tisdag, december 06, 2011

Så hör vi återigen om ...

.. höga chefer som skurit guld med täljkniv.  Det sker dessutom i redan skandalomsusade Carema, som mer och mer börjar se ut som ett blufföretag.

Går det inte under allmänt åtal när man förskingrar? För det är ju i praktiken vad det handlar om; förskingring av allmänna skattemedel. Det är ju därifrån miljonerna kommer.

Undrar hur det känns att tjäna in dem på begagnade blöjor.

*****
Andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

2000aldrig sa...

God Jul önskar Carema...

2000aldrig's adventskalender, lucka 6

http://2000aldrig.wordpress.com/2011/12/06/2000aldrigs-adventskalender-lucka-6/

bettankax sa...

Vidrigt och för j*vligt! Och det bara får fortgå. Som man röstar får man ligga. Och det är inte min röst.

Oskar sa...

Visst är det för jävligt mycket av det här, men ser är det så att man får det man frågar efter.

Alla typer av privat vård, skola eller dylikt i sverige möst med skepsis. T ex en vårdhem som ägs av personalen och som har utmärkt vård och även ger vinst eller en friskola som levererar goda studie resultat men lyckas kombinera detta med viss vinst möts med misstänksamhet. Det är egentligen inte konstigt att det går att kombinera bra vård/skola med vinst med tanke på hur dåligt skött mycket av vår allmäna verksamhet är, med dåliga förhållanden så väl för personal som för brukare, men då de ständigt misstäkliggörs drar de seriösa aktörer som skulle kunna finnas på denna marknad undan då de vet att de antagligen kommer få skit hur de än vänder sig, kvar är fifflarna, de giriga och dåliga företagen.

Visst är det för jävligt det här med Carema och de övriga skitstövlarna men till viss del ska vi nog ta en titt på pesonen i spegeln och erkänna att man får det man frågar efter.

Leif sa...

Nu är förhållandena inte lika här och man kan inte riktigt klaga på det offentliga att det missköts. Danska riskkapitalbolag investerar i Sverige för att öka avkastningen till sina aktieägare från bl.a skattefinansierad vård och skola. Danska friskolor får enligt lag  inte gå med vinst. Bostadsmarknaden i Köpenhamn är hysteriskt överbelånad.

Pengar luktar inte och därför pågår det en ständig jakt efter dem framförallt i områden där livskvalitét är en bristvara. Tänk dig själv att i Köpenhamn behöva pådyvlas en konstgjord skidbacke bara för att det skapade behovet finns? Det är pengar som tas från något annat mer behövligt.

Granskar man på djupet Reinfeldts hemkommun Täby så är det nära på håret faller av. Carema-tänket återspeglas i kubik. Med herr och fru Reinfeldt som aktiva regissörer. Men det är utomös och långt härifrån.

Bert sa...

Oskar: Jag har inget emot privata aktörer. Men om de ska leva på skattepengar måste det finnas regler som ser till att ägarna inte bara "stjäl" kosingen och drar. Det tycker jag är självklart. I vilken annan samhällsbärande verksamhet skulle det tolereras?

Nä - vinster i friskolor och privata vårdföretag ska givetvis investeras i verksamheten. Givetvis!!!

Bert sa...

Leif: Jag är bara förundrad över att det får fortsätta. Vi är för flata. En svensk "vår" efterlyses.

Leif sa...

Carema är egentligen ingenting märkvärdigt. Läs här om vad TV4-reportern Thomas Kanger anser om massdöden på Vipeholms sjukhus så är det egentligen i jämförelse bara "myggbett" om än mer nutida.