fredag, december 02, 2011

Fredag

Jag kände på mig att det skulle bli så här. En torsdag som gick som smort, där jobbet flöt på effektivt, och en fredag som gick i samma takt ända till 16.51 ungefär. Det vill säga nio minuter innan man får gå hem. Då var det småkaotiskt. Det är då de som åkt från sina jobb kommer på andra tankar och ändrar sina planer för nästa vecka. Med barnskrik i bakgrunden, eller after-worksorl ställer de till det för oss. Tyvärr finns ingen knapp hos oss som det står "Ändrade planer" på. En enda ändrad internationell flygning innebär att en hel del nya regler ska läsas, tolkas och genomföras enligt den byråkrati som råder. Och eftersom vi dessutom har ett visst ekonomiskt ansvar för vad våra kunder hittar på, så är en ändring inget som är färdigt när vi lägger på luren efter det där samtalet.

Mitt sista samtal idag ledde till nära 40 minuters övertid och blandade in minst en annan kollega också.

Då är det skönt, när man äntligen får önska trevlig helg till kollegerna, komma hem, klä om och ta bilen ut till skogen vid havet. Se månhalvan följa ens färd och lysa fint på oss när bilstrålkastarna slocknat vid stugknuten.

Inne i stugan är det knappt tio grader, när vi packar upp, tänder brasan och börjar förbereda middagen. Och snart är det behagligt. Det stora lugnet inträder.

Helgen kan börja.

*****

Inga kommentarer: