lördag, juli 18, 2015

Jag - en radiot

Radio är ett utmärkt medium. Kan lyssnas på, medan man gör annat manuellt arbete, i motsats till TV. Sistnämnda står här i stugan i ett avskilt rum på övre våningen och är för det mesta avstängd.

Sveriges Radio P1 är kanalen, som mest avlyssnas. Jösses vad mycket man får lära sig där. Även om man inte tänkt lära sig något, så blir det automatiskt så. Till exempel att jag skulle kunna bli framstående poet. Det inser jag när jag lyssnar på det lilla programmet Fragment som alltid kommer efter Sommar. Det är ett så litet program att man knappt lägger märke till det. Det är Lars Norén, som läser ur någon samling han har gjort, som tydligen heter som programmet.

Tretton sekunder. Så långt är det som längst. Ungefär. Igår löd hela det fantastiskt geniala programmet ungefär såhär:
Om ett hus rivs, finns rummet ändå kvar.

Det var det. Och för denna insats fick han troligen betalt.

Ibland undrar man hur det är fatt.

*****
Uppdatering: Dagens djupsinniga avsnitt: Avgrunden är den högsta utsiktspunkten.
Det var nog inte mer än 3 sekunder.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den på 13 sekunder är faktiskt lite tänkvärd. Eller? Men uppdateringen minst sagt deprimerande. Men Norén har ju aldrig varit någon muntergök. Gillar också Ernest Hemingways kortaste roman; "Till salu: babyskor,aldrig använda." Vet inte om detta bara är en skröna. Ha det gött, och lyssna på bästa radiokanalen-ettan.

Bert Bodin sa...

Tänkvärt eller inte. Det jag tänker är att de där korta inläggen blir värda mycket oavsett hur banala de är. BARA FÖR ATT DET ÄR EN "KÄNDIS" som har skrivit dem.

Turtlan sa...

Radiot här också. Borde nog lyssna mer på P1 märker jag. Till vardags blir det lokala P4 stationen. De är riktigt bra!!!

Men så här i båten blir det radiopaus. I så fall via lurar eftersom det är bara jag som vill lyssna på radio. Men det går så bra ändå gör många andra nya "sommarljud" Att lyssna till. Tyskar som går förbi på bryggan tex.

Bert Bodin sa...

P1 är bra. Tvåa är P4 Norrbotten. Men här lyssnas även på P2, speciellt lördagar 15 till 18. Klingan - Bra musik du aldrig hört förr. Världsmusik. Ett inslag nu i sommar heter "Radio Brazzaville", häftiga toner.