söndag, juli 05, 2015

Årets växt

Varje år utses en växt, som ska inventeras. I år är det Ögonpyrolan som fått "äran". Det är en liten blyg typ, som växer i gran- eller blandskog.

Här på Rånlandet är den rätt vanlig i skogsvägarnas diken. Den vill tydligen ha lite fuktigt.

Läs mer om den här. Och rapportera gärna i Artportalen. Det har jag gjort.*****

4 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Vackert! Nu har jag tagit mig igenom de flesta av dina bloggartips och fått flera inspirationskällor. Roligt! Jag har blivit lite hemmablind. Du, du sitter och "glor" skriver du i din förra post – har det en lite negativ innebörd också norrut? Och så ser man inte längre senaste kommentarerna här, i din blogg, va?

Bert Bodin sa...

Jo. Att glo har en klädsamt negativ klang. Men också klädsamt användbar. Egentligen ligger nog betydelsen nära ett beteende som innebär ett lite drömmande betraktelse av omgivningen under intensivt filosoferande. ;-)

Sedan vet jag inte riktigt vad du menar med "senaste kommentarerna". De som INTE syns är kommentater i flera år gamla poster, då jag använde ett externt och fantastiskt bra system, som tyvärr försvann.

Béatrice Karjalainen sa...

Det är ju helt sjukt. Fotade en sådan för några veckor sedan och efterlyste namnet och nu kommer du här och levererar svaret.

Bert Bodin sa...

Haha - Ja, så kan det gå.