fredag, juli 10, 2015

Myrjakt, sillunch och besök

Jag är miljö- och djurvän och försöker i möjligaste mån skydda och bevara det som är naturligt. Men ibland går det inte så bra.

Idag upptäckte vi att någon börjat riva ut väggisolering. Vi har även där ett miljövänligt alternativ byggt på återanvänt material, som en gång sprutades in i väggarna. Nu låg en hög i ett hörn ute på terrassen. Dessutom vid en av betongplintarna under huset i samma hörn.

Myror göre sig ej besvär - hoppas jag
Jag har misstänkt att vi har myror, som tagit sig in i någon springa. Kanske har de försökt bygga bo. Därför har jag varit elak nog att lägga ut ett milt gift, för att få dem att flytta. Det är möjligt att det är det som har börjat hända. Det har tagit några dagar, men det ska det göra, enligt informationen på förpackningen. Men säker var jag inte, så nu tog jag i med lite värre saker. Visserligen naturliga/biologiska medel. Ett gift som finns i vanliga prästkragar, t.ex. I skumform som jag sprutade in där jag kanske kunde ana att de tog sig in i huset. Inte snyggt. Men det får sitta där ett tag, så får vi se om det ger resultat.

Fick besök av kollega med busig hund, och ställde till med sillunch. Prat och surr om ditt och datt i ett par timmar. Kollegan har nyligen gjort en stor operation och mår nuförtiden bättre än på länge. Kul att se. Hunden Teddy sökte upp grannens katter direkt och skrämde upp en av dem i ett träd. Det blev till att ta fram stegen.

Solsken och fint. Det blir middag ute på terrassen ikväll. Äntligen lite sommar igen.

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas ni blir av med myrorna. Vi hade invasion här också i början på sommaren. Diverse bekämpningsmedel som vi fick tips om här och var. Men jag tror att dom flyttade av sig själva till sist. Skönt. Jag drömde om myror om nätterna, så det var skönt att dom gav sig av!
Hälsn Marielle i Värmland.

Bert Bodin sa...

Jag tror jag har avskräckt dem nu också. Åtminstone hoppas jag det. "Problemet" är att jag kom igång försent med att skydda det där hörnet av huset, som verkar attraktivt för myror, av någon anledning. Redan i maj brukar jag "myrra", för att slippa dem. Men nu kändes det ju inte speciellt somrigt i maj och då glömdes det bort.