onsdag, juli 01, 2015

Två små besök

När man bor nära naturen är man aldrig ensam.  Nu finns det ju besök av olika slag. En del roligare än andra. Jag är inte särskilt kräsen, utan välkomnar än den ena än den andra besökaren.

Till exempel en Stockvargspindel. En gravid hona till och med. (Det är den där blå kokongen hon bär.) Hon satt några golvbräder bort från mig. Lugnt och stilla i solen. Ibland försvann hon ner i springorna, exempelvis när vi råkade stampa eller gå lite för hårt på golvet. Men så snart det lugnade sig, dök hon upp igen.


Sedan har vi en liten ung och lite oförståndig ekorrunge, som utan vidare kliver omkring i vår närhet. Vi försöker att skrämma den lite lagom, eftersom vi är rädda för att den ska bli alltför tam. Vi vill till exempel inte ha in den i huset, vilket är en risk eftersom dörrar står öppna. Men nog är den rätt fin. Och oförståndig, som sagt.


Båda hör till.

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och vi har en spindel i ena hörnet i badrummet. I taket. Den tycks leva gott och sitter på ungefär samma ställe för jämnan. Ett trist liv, kanske man tänker .., men den verkar nöjd och belåten.

Bert Bodin sa...

Spindlar är oftast fridsamma och indikerar friska hus.

Andra året i Hjo sa...

Sicket öde att få leva sitt liv som spindel. Dödar sina byten värre än den värsta terrorist. Fast är det en fluga som fastnat i hans nät må det vara hänt.

Bert Bodin sa...

Jaha! Ibland är de bra med våld. 😈

Eva Nygren sa...

jag blir impad av din spindelkunskap. Det är så mycket jag inte kan ...

Bert Bodin sa...

Eva: Det är mycket jag heller inte kan. Men man kan få god hjälp. Den där kände jag dock till.