fredag, juli 30, 2010

Liftare

Det vanliga åskvädret var vad vi vaknade till, även idag. Det är tredje dagen denna vecka, som Tor har ilat fram och tillbaka över himlen. Det vete sjutton vad han håller på med. Kanske bygger han ut smedjan och upptäcker att han måste iväg och köpa material på brädgården.

Jag behövde också förflytta mig. Inte av nödvändighet. Bara av nyfikenhet. Det var min tur att hämta tidningen ett par kilometer bort. Och med tanke på den livliga trafiken (Se ovan!), vågade jag inte ta cykeln.

En annan fegis tog också chansen att åka flott. Man förstår ju att även flygtrafiken kan känna sig lite osäker under de där omständigheterna. Hoppade på precis vid vår infart och åkte med. Hela vägen satt hon där i fartvinden. Den var nu inte så stark eftersom våra vägar inte tillåter mer än cykelfart oavsett fordon.

Vid Mjöfjärdsvägen nr 422 skulle hon av, tackade för sig (hoppas jag i alla fall), med ett litet hummande och lyfte. Det blev en färd på två kilometer för humlan, där på motorhuven. Undrar vart den egentligen skulle. Och varför.

Nöje?
Eller humlans flykt. Från vad?

Kanske hade hon varit ute och humlat rumlat hela natten och var för honungsberusad för att våga flyga hem.

Ja - Vad vet man.

Tyvärr ville min lilla kamera inte ställa in skärpan på själva humlan. Men nog syns hon ändå.


*****

Inga kommentarer: