måndag, januari 02, 2017

Hur ska vi ha't

Jag kan verkligen inte låta bli att tänka på hur mycket den borgerliga regeringen förstörde under sina åtta år vid makten. De hann ställa till med alldeles för mycket. Bort med värnplikten! Bort med apoteksmonopolet! Bort med skatteintäkter!

In med avregleringar och vinster i välfärd och skola med mera, med mera.

Idag presenterar den borgerliga tidningen DN en undersökning som givetvis visar att medicin har blivit dyrare. Tvärtemot vad den dåvarande regeringen hävdade. Vissa receptbelagda preparat har ökat 50 procent i pris. Vad vann vi med det?

Friskolorna skulle frälsa oss. Många konkursade och ställde eleverna på "bar backe". Då skulle kommunerna ta hand om de strandsatta. Vääääldigt billigt.

Näringslivet gnäller över föreslagna vinsttak, när de egentligen borde hålla truten och se till att deras modell funkar.
 - Katastrof, dundrar de.

Jojo! I förra veckan presenterade den ansedda amerikanska affärs- och elittidningen  Forbes en lista över de länder i världen som har bäst företagsklimat, och som anses ha det även under 2017.
Gissa vem som vann!

Så sluta gnälla, ni svenska näringsidkare, och håll tassarna från allt som borde tillhöra folket och skattebetalarna. Förskingrare ska sättas åt. Inte värnas om.


*****

2 kommentarer:

Babsan sa...

Håller med rakt av

Bert Bodin sa...

Bra, Babsan!